OMG - трейлър

четвъртък, 29 декември 2011 г.

Българският Хари Потър дойде
“OMG [Момчето, което искаше да убие Смъртта]” е новият роман на журналиста Иво Тодоров, който изличи за пазара в навечерието на Новата 2012-та година. OMG е съкращение от популярната англоезична фраза Oh My God (Господи, Боже мой).
Литературни критици определят книгата като “българския Хари Потър”, въпреки че между двата сюжета няма нищо общо. “Един ден си казах: само Джоан Роулинг ли може да пише приказни истории?” Нима няма други момчета като Хари Потър, които са готови да се изправят в битка срещу Злото? Има, отговорих си. И седнах да пиша “OMG [Момчето, което искаше да убие Смъртта]”, разказва Иво Тодоров.
. “OMG [Момчето, което искаше да убие Смъртта]” е историята на братята Томи и Питър Съншайн, които живеят весело и безгрижно в Слънчевград. Но една нощ тъмни облаци се спускат над къщите и Питър изчезва. .Страховит черен човек отвлича малки деца от всички краища на света и ги държи заключени в черния си замък... По-големият брат тръгва да търси Питър, следван от тяхното любимо куче – далматинеца Джак. Двамата преодоляват какви ли не препятствия, преди да стигнат до черния замък, като срещат хищни цветя, отровни гълъби, шептояди, скинуокър, магещици и дори едни наемен убиец... А в замъка им предстои битка на живот и смърт със... самата Смърт.
Романът е написан по нетрадиционен начин, в духа на добрите телевизионни сериали – на отделни сцени, с динамично действие, постоянна смяна на локациите и неочаквани обрати в сюжета.
Книгата излиза в каталога на Издателска къща “Синева”, с финансовата подкрепа на Нова телевизия и ЧЕЗ България. Авторът ще посрещне 2012-та година в Лондон, като е в преговори и с едно британско издателство за издаването на романа на английски.
За да представи книгата си, Иво Тодоров засне загадъчен видео трейлър, озаглавен “Над люлките се спуска мрак”, който може да бъде видян на личния му блог - http://ivotodorov.blogspot.com/
Официалната премиера на романа “OMG [Момчето, което искаше да убие Смъртта]” ще бъде в първите дни на 2012-та.
Книгата може да бъде поръчана и на e-mail: omg@dir.bg.
Иво Тодоров е главен редактор на “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия и води сутрешния блок “Нашият ден” по БНР, програма Христо Ботев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар